Ten deser zrobiłam dla mojej Mamy z okazji Jej święta, tego dnia wszystkie Mamy mogą pozwolić sobie na odrobinę rozpusty. Deser w wykonaniu jest banalny – sukcesem dobrego smaku są jedynie soczyste, polskie truskawki.

Przepis:
– truskawki,
– bezy (około 100g),
– śmietana 30%.

Śmietanę ubijamy, kruszymy bezy na drobne kawałki, kroimy truskawki na połówki (dodatkowo wycięłam foremką do ciasteczek kształt serduszek w truskawce, żeby się lepiej prezentowały:)) Układamy: ubitą śmietanę – bezy – truskawki, co najmniej dwa razy, tak aby skończyć truskawkami. Każda Mama powinna być zachwycona!

 

IMG_2015_05_25_9436IMG_2015_05_25_9439IMG_2015_05_25_9435IMG_2015_05_25_9437IMG_2015_05_25_9438

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *